Lagrell träffar Erik Hamrén-Backe ny tränare i Notts County


Bilden:Hasse Backe blir inte svensk förbundskapten i fotboll. Förbundet ville träffa honom, men han tackade nej.I dag flyger han till England och jobbet som manager/tränare för Svennis Notts County.

 

 

- Jag har funderat och kommit fram till att jag trivs bättre med att vara klubbtränare. Jag har erfarenhet från tiden i Mexiko av att ha fajt bara var sjätte vecka, och man ska aldrig säga aldrig, men jag är mer typen som är ute på planen varje dag och kan påverka saker, fortsätter han.

Istället för att träffa förbundets fotbollschef Lasse Richt flyger Hasse Backe på måndagseftermiddagen till England och jobbet som manager för Sven-Göran Erikssons Notts County.

- Om allt blir klart så tar jag över direkt, säger Backe.


"Hans Backe claims he is close to becoming Noitts County´s new manager
Hans Backe, a former Manchester City assistant manager, has confirmed that he expects to become the new Notts County manager. Backe, who has enjoyed successful spells in charge of FC Copenhagen and Aalborg, worked with County's director of football Sven-Goran Eriksson when he was in charge at Eastlands, as well as with the Mexico team, and had been considered a contender for the FC Copenhagen and Aalborg, worked with County's director of football Sven-Goran Eriksson when he was in charge at Eastlands, as well as (...)"


Källa: Guardian.co.uk, Monday October 26 2009



Bilden:Jakten på en ny förbundskapten i fotboll efter Lars Lagerbäck intensifieras. Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell befinner sig för närvarande i Trondheim, där han har haft ett möte med Rosenborgs tränare Erik Hamrén.


Gå in på länken och se rörligt> Håndtrykket Rosenborgs BK helst ikke vil se se!


- Jag kan bekräfta att jag träffar Erik nu, säger Lagrell till Aftonbladet på nätet.

- Det är ju inte någon överraskning för någon. Vi ska ha ett samtal på några timmar. Sedan får vi se vad det blir för utfall av det samtalet. Vi kommer inte göra upp någonting nu, utan det här är ett led i det arbete vi gör, säger Lagrell till Expressen på nätet. Hasse Backe och Jörgen Lennartsson har nämnts som andra heta kandidater till jobbet som ny förbundskapten.

- Jag hoppas att det kan komma besked inom något dygn, men det kan också ta några dygn, säger Lagrell till TV4:s Fotbollskanalen.

- Om vi börjar komma i mål med en kandidat och han säger att han vill ta ett par dagar att resonera med sin familj så kan man inte säga nej till det. Erik Hamréns klubb Rosenborg har inte kontaktats av Svenska fotbollförbundet. För att formella förhandlingar ska kunna komma i gång, måste en sådan kontakt tas.

Rosenborgs sportchef Erik Hoftun säger till Trondheimtidningen Adresseavisens nätupplaga att klubben har vetat om att Hamrén skulle ha ett möte med Lars-Åke Lagrell.

- Vi vet om mötet, vi har vetat det sedan före helgen. Men vi har inte fått någon information från det svenska förbundet. Vi har fått info från Hamrén, säger Hoftun.

Enligt Hoftun är det inte frågan om ett förhandlingsmöte.

- Hamrén har informerat oss om att de skulle "ta en kopp kaffe", säger han.

- Vem Hamrén dricker kaffe med kan vi inte bestämma över, så länge det inte sker förhandlingar.

Erik Hamrén har kontrakt med Rosenborg över nästa år. Laget vann nyligen norska ligan innan den spelats färdigt och Rosenborg har dessutom velat förlänga kontraktet. Om Hamrén blir ny svensk förbundskapten blir det en förhandlingsfråga mellan Rosenborg och det svenska förbundet hur han ska lösas från kontraktet.

- Som jag förstår det rör det sig om ersättning för att rekrytera en ersättare, säger Lagrell till TV4:s Fotbollskanalen och fortsätter:

- Om vi kommer överens med Erik så kommer vi att säga till honom att vi övertar problemet med Rosenborg. Vi vill sköta det på ett bra sätt och då kommer vår jurist att få ta kontakt med Rosenborg.

 


Källa:www.fotbollskanalen.se/www.adressa.no


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback