Malmö nya allsvenska serieledare-Leksand o AIK förlorade stort

Bilden:IKO-tränaren Tommy Salo var bland annat imponerad av målvakten David Rautios insats.IK Oskarshamn var bara en dryg minut från oavgjort hemma mot Malmö i den allsvenska ishockeyn när Joakim Hagelin gjorde 2-2 men 40 sekunder senare avgjorde Morten Green genom Malmös tredje mål för kvällen.

Oskarshamn-Malmö 2-3((1-2, 0-0, 1-1))

Första perioden: 0-1 (9.44) Sacha Treille (Fredrik Eriksson, Thomas Larsson), 1-1 (14.12) Toivo Suursoo (Johan Sjödell-Wiklander) spel fem mot fyra, 1-2 (18.02) Fredrik Eriksson (Patrik Hersley) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-2 (18.04) Joakim Hagelin (Lukas Eriksson, Ragnar Karlsson) spel fem mot fyra, 2-3 (18.44) Morten Green (Kim Staal, Patrik Hersley).

Skott: 27-32 (8-15, 9-10, 10-7).

Utv, Oskarshamn: 7x2. Malmö: 13x2.

Domare: Ulf Rådbjer, Grödinge.

Publik: 2 002.

Mora vann slaget om Siljan

Bilden:Mora vann derbymatchen mot Leksand med 4-1 i Ejendals Arena. Segern var aldrig hotad och den var helt rättvis. Det här var dessutom Moras första trepoängare i Leksand sedan den nya arenan byggdes.

Det första av säsongens "slag om Siljan" gick således till Mora.
Mora skapade flest chanser medan Leksand hade väldigt svårt att få till det. Matchen saknade länge derbykaraktär och var ganska avslagen i de två första perioderna, medan det hettade till vid några tillfällen i slutet då fyra spelare fick matchstraff. Mora var redan från start det bättre laget och hade under den första perioden två träffar i målramen. Ledningsmålet kom i den endra perioden och när Mora i den tredje perioden ökade till både 2-0 och 3-0, det målet i spel tre mot fem (!) så var Leksand ett slaget lag. För debuterande Andreas Johansson blev det bara två perioders spel. Johansson klaev av derbyt skadad och spelade inte i den tredje perioden.

Almtuna krossade ett svagt AIK

Bilden:Linus Stensson och matchvinnaren Sebastian Eriksson. Sebastian var tillbaka efter sin hjärnskakning.Och det med besked. Almtunaforwarden gjorde två mål och spelade fram till ett när Almtuna krossade AIK med 5-1.

Almtuna tog revanch efter storförlusten mot Malmö när man vann mot ett annat topplag, AIK, med 5-1. Därmed tog Almtuna steget upp från elfte till åttonde plats i tabellen. För AIK blev det ett fall i tabellen, från andra till fjärde plats. Trist för AIK var också att målvakten Fredrik Holmgren skadade sig.AIK råkade ut för sin tredje raka bortaförlust när laget gästade Almtuna. Och det blev en klar sådan. 1-5 är säsongens största svartgula förlust hittills.

Leksand-Mora 1-4

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

IF Troja/Ljungby 11 2 2 7 25 -36 9

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.