Marcus Berg tvåmålsskytt mot Schalke

Bilden:Marcus Berg har kommit i gång. I söndagens toppmöte mot Schalke gjorde han två nya mål för sitt Hamburg. Matchen slutade 3-3 sedan Schalke kvitterat i slutminuten.

Marcus Berg hade
det trögt inledningsvis i Hamburg. Nu är inte bara anfallskollegan Paolo Guerrero skadad utan även Mladen Petric. Ett tungt ansvar vilar på svensken, som till sist tycks motsvara förväntningarna.Han inledde målskyttet efter 25 minuter när Eljero Elia spelade snett inåt bakåt och svensken sköt med vänstern. Hamburg ledde med 2-0 i paus.Schalke kom igen och kvitterade. Hamburg fick dessutom den tjeckiske mittbacken David Rozehnal utvisad. Med tio man lyckades dock HSV återigen ta ledningen efter mål av Marcus Berg i den 80:e minuten. Denna gång kom passningen från Zé Roberto. Om resultatet stått sig hade Hamburg varit ensamt i serieledningen. Nu kvitterade Kevin Kuranyi på nick i den 90:e minuten och Hamburg får dela ledningen med Bayer Leverkusen.

- Det känns som att vi förlorar två poäng i dag, vi är besvikna. Jag är så klart glad över att jag gör mål men alla är lite besvikna nu, säger Berg till Eurosport på nätet.