Marcus Bergs målsuccé inför Danmarksmatchen

Bilden:Den svenske landslagsanfallaren Marcus Berg gjorde två mål mot Hapoel Tel Aviv i  Europa league-match när Hamburg vann med 4–2.

Daniel Majstorovic, Marcus Berg och Eddie Gustafsson var torsdagskvällens svenskar i den andra omgången i Europa league. Majstorovic gjorde matchens enda mål när AEK Aten hemmavann. Berg stänkte in två bollar för Hamburg och Gustafsson höll nollan när Salzburg besegrade spanska topplaget Villareal, 2-0.

Övriga svenska VM-kvalspelare i Europa league:

Oscar Wendt spelade hela matchen när FC Köpenhamn vann hemma mot Sparta Prag, 1-0. Dame N'Doye målskytt i den 25:e minuten. FCK trea på tre poäng i en öppen grupp.

Andreas Iskasson höll nollan när PSV vann hemma mot rumänska Cluj, 1-0. Ola Toivonen målsumpare när han helt fri lyckades nicka utanför målramen från nära håll. PSV toppar gruppen på fyra poäng.

Markus Rosenberg tillbringade som vanligt större delen av matchen på reservbänken i Werder Bremen. Den svenske anfallaren, som fick spela sista kvarten, fick se sitt lag vinna med 3-1 mot Athletic Bilbao i ett händelserik match. Bremens Peter Niemeyer byttes in i 60:e minuten och på blott fyra minuter lyckades han få två gula kort utvisad.

Viktor Elm spelade hela matchen när Heerenveen bara fick 0-0 borta mot lettiska Ventspils. Det var holländarnas första pinne och det går knackigt även i serien.

Behrang Safari och hans Basel fick lämna Craven Cottage utan poäng. Fulham vann med matchens enda mål, 1-0, men Basel kunde ha fått oavgjort efter en stark första halvlek. Safari spelade hela matchen.