Öis upp på kvalplats-petade ner DIF och Hammarby

Bilden:Alvaro Santos blev ÖIS matchvinnare med sina två mål.Örgryte vann med 4—2 mot Kalmar och fick nytt hopp i bottenstriden, medan Kalmars hopp om SM-guld kan ha släckts på Gamla Ullevi.

Kalmars första halvlek var inte bra. Tränaren Nanne Bergstrand svarade med att göra två byten i paus och ändra en darrig 4-3-3-uppställning till 4-4-2.

Efter en kvarts spel kom utdelningen, då inhopparen Jimmie Augustsson reducerade under en Kalmar-press i Örgrytes straffområde.

Men detta var Örgrytes dag. Alvaro Santos fick bollen i bra läge och gjorde 3-1 med ett välplacerat skott vid ena stolpen.

I 70:e minuten ökade Sebastian Johansson till 4-1, sedan Alvaro Santos slagit in bollen framför mål från kortlinjen.

Kalmar, utan avstängde Henrik Rydström, såg inte ut som ett allsvenskt topplag på egen planhalva.

Örgryte, med David Leinar, Marcus Allbäck, och tränaren Åge Hareide avstängda, visade klass i kampen för ett nytt kontrakt.

Örgryte-Kalmar FF 4-2 (2-0)
1-0 Markus Gustafsson (20), 2-0 Alvaro Santos (38), 2-1 Jimmie Augustsson (59), 3-1 Alvaro Santos (67), 4-1 Sebastian Johansson (70), 4-2 Daniel Sobralense (85).

Varningar, Örgryte: Alex Perreira, Magnus Källander.
Kalmar FF: Abiola Dauda.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.
Publik: 2 220.