Södertälje slog serieledarna HV71

Bilden:Södertälje arbetade sig till en skräll mot HV 71 och vann med 5-3, en seger som bröt HV:s segersvit om fyra raka segrar.

Förnedrade senast i 1-8-förlusten mot Linköping borta. Men hemma mot HV71 visade SSK moral och vann med 5-3.

Men gladast av alla var nog Södertäljetrion Andersson, Videll och Lehoux. 22-årige Fredric Andersson, som mest fick nöta bänk förra säsongen, har fått stort förtroende i höst och spelade 7.24 in i mittperioden först fram till SSK:s 2-2 kvittering för att knappt två minuter senare distinkt göra 3-2.

Han var även någon centimeter från 4-2 i slutakten men kunde istället glädja sig åt att lagkompisen Linus Videll forcerade in 4-3 knappt tretton minuter in i tredje och att Yanick Lehoux slet in 5-3.

Två mål som bröt HV71:s svit om fyra raka segrar och gav den förlorade hedern åter till SSK.

Södertälje SK HV 71

Södertälje-HV 71 5-3 (1-2, 2-0, 2-1)

Första perioden: 1-0 (3.59) Robert Carlsson (Petri Pakaslahti, Linus Klasen), 1-1 (10.27) Martin Thörnberg (Johan Davidsson, Daniel Grillfors), 1-2 (18.38) Per Ledin (David Petrasek, Kristopher Beech).

Andra perioden: 2-2 (7.24) Jiri Bicek (Fredric Andersson, Per Hallin), 3-2 (9.18) Fredric Andersson (Stefan Gråhns, Stefan Pettersson).

Tredje perioden: 3-3 (9.28) David Petrasek (Johan Davidsson, Martin Thörnberg) spel fem mot fyra, 4-3 (12.53) Linus Videll (Yanick Lehoux, Jonas Almtorp), 5-3 (15.48) Yanick Lehoux (Daniel Josefsson).

Skott: 28-27 (12-10, 8-8, 8-9).
Utvisningar Södertälje: 6x2.
Utvisningar HV 71: 7x2.
Domare: Pehr Claesson, Alvesta.
Publik: 3 711.