SvFF:s styrelse lägger ner ”Dawit Isaak-ärendet”


Bilden:Svensk Fotbollförbundets styrelse beslutade på torsdagen att lägga ner "Dawit Isaak-ärendet" från vidare handläggning.

 

Svensk Fotbolls värdegrund utgör skälet till att SvFF:s styrelse vid sitt sammanträde på torsdagen diskuterat den uppkomna situationen i "Dawit Isaak-ärendet".

Fotbollens internationella regelverk föreskriver att bland annat politiska budskap och manifestationer inte får förekomma på arenorna i samband med matcher.

"Frige Dawit Isaak" kan ses som en manifestation, men Förbundsstyrelsens uppfattning är att den typen av yttring, kring vilken det dessutom finns en bred nationell samling, inte i den nationella fotbollen ska betraktas som förbjuden.

Svensk fotboll har fristående organ för bestraffningsfrågor (Disciplinnämnden och Besvärsnämnden) som väljs av och rapporterar till årsmötet. Dessa organ har som uppgift att fatta strikt idrottsjuridiska beslut och har inte till uppgift att utanför regelverket se till överordnade fotbollspolitiska intressen.

Förbundsstyrelsen är, enligt förbundets stadgar, SvFF:s högsta beslutande organ då årsmötet inte är samlat. Förbundsstyrelsen har i den egenskapen idag beslutat att lägga ner ärendet från vidare handläggning.

 

Källa:svenskfotboll.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback