SVT och TV4 sänder fotbolls-EM 2012

Nu är det rättighetsdealen klar för fotbolls-EM i Polen/Ukraina 2012. TV4, SVT och Canal Digital delar på kalaset, återigen. TV4 får finalen.



TV4, SVT och Canal Digital – som har HD-sändningarna – har tidigare samarbetet om rättigheterna till VM 2002 i Japan och Sydkorea, HD-sändningen från VM 2006 och under EM 2008 samarbetade Canal Digital med TV4 om HD-sändningarna.

Sedan tidigare är det klart att SVT och TV4 delar på sändningsrättigheterna till fotbolls-VM 2010 och 2014. Nu utvidgas också samarbetet kring VM 2010 med Canal Digital och de tre bolagen går alltså ihop även om fotbolls-EM 2012.

– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med SVT och Canal Digital för att kunna erbjuda de stora fotbollsmästerskapen under överskådlig framtid till alla svenska fotbollsälskare, säger Göran Ellung, programdirektör aktualitet TV4-Gruppen.

– Fotbolls-EM är en viktig del i SVT:s totala utbud och vi vet att publiken vill se stora sportevenemang i SVT, säger Eva Hamilton, verkställande direktör SVT.

Enligt pressmeddelandet kommer TV4 att sända 13 matcher exklusivt, inklusive finalen.

SVT sänder 11 matcher exklusivt, inklusive två av tre Sverige-matcher i gruppspelet om Sverige tar sig dit.

Canal Digital sänder 7 matcher exklusivt. Canal Digitals matcher repriseras antingen av TV4 eller SVT.

 

Källa:www.sr.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback