Tommy Jacobson kommer att kandidera som ny ordf i Dif


Bilden:Tommy Jacobson kommer att kandidera som ny ordförande i Djurgården Fotboll. – Vi är överens om att försöka ro allt i land och jag kommer att kandidera på årsmötet, säger Jacobson till DN efter ett möte med finansiärerna.


I slutet av förra veckan erbjöds Djurgården 25 miljoner kronor, pengar som skulle användas till att sanera ekonomin men också till spelarköp. Men det fanns ett villkor – att den nuvarande styrelsen ersattes med en ny och att Tommy Jacobson, som är ordförande i Djurgårdens riskkapitalbolag DFAB, blev ordförande i föreningen och gavs rätt att utse vissa ledamöter i den nya styrelsen.

En enig styrelse beslutade i fredags att utlysa ett extra årsmöte i november. Jacobson hade velat se en snabbare handläggning och meddelade att han behövde helgen på sig för att tänka över situationen.

I ett öppet brev till medlemmarna beskrev han hur andra lag utnyttjat landslagsuppehållet till att titta på spelare inför nästa säsong. ”Varje dag är viktig om vi ska planera för 2010”, skriver han bland annat.

– Jag hoppades att det skulle gå så fort som möjligt, säger Jacobson.

Men nu är han trots allt med på tåget. Första anhalten är ett medlemsmöte den 21 oktober då han ska presentera sina planer. Sedan väntar det extra årsmötet i november då Tommy Jacobson hoppas ta över ordförandeklubban i krisklubben.

 

Källa:www.dn.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback