Tommy Jacobson tillfrågad om att ta över Djurgården


Bilden:Profiler inom den allsvenska jumboklubben Djurgården hoppas kunna lösa den sportsliga och ekonomiska krisen genom att byta ordförande. Storfinansiären Tommy Jacobson är tillfrågad att ta över.

Bilden:U21-landslaget har fått två återbud inför kvalmatchen mot Kazakstan, en av dessa platser tas av Djurgårdens Sebastian Rajalakso.


Dan Svanell och Ronald Åman tog kontakt med Jacobson, som just nu är ordförande i klubbens riskkapitalbolag DFAB. Jacobson ställde sig positiv till att ta över som ordförande, efter att ha gjort en analys av vilka problem som han ansåg måste prioriteras.

- Det blev ganska snabbt klart att dessa områden är ekonomi på kort och lång sikt, och upprätta en långsiktig sportslig plan och sportslig organisation som vi ska följa, säger Jacobson till Expressen.

Jacobson vill ha med sig den förre sportchefen Ingvar "Putte" Carlsson som sportslig ansvarig, och säger sig ha fått ett positivt besked från denne.

Enligt Expressen kommer Djurgården att hålla ett extra styrelsemöte de närmaste dagarna för att ta beslut i frågan. Det är sedan upp till ett extra medlemsmöte att besluta om att genomföra ordförandebytet.



Källa:www.expressen.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback