Z:as ljumskar håller- målskytt i genrepet mot Färjestad

Bilden:Han gjorde mål - och ljumskarna såg ut att hålla. Henrik Zetterberg fick en lyckad säsongsdebut när Detroit besegrade Färjestad med 6-2 i en träningsmatch i Karlstad. Detroit fick en ganska enkel resa efter att ha gjort 3-0 i den första perioden. Färjestad skapade en del chanser i början av matchen, men Detroits andremålvakt Jimmy Howard storspelade. Dessutom stod hemmaspelarna mest och beundrade NHL-stjärnorna i den första perioden, och Detroit kunde enkelt dra ifrån.

Zetterberg hade inte spelat en match i Detroittröjan sedan förlusten i den sjunde Stanley cup-finalen mot Pittsburgh den 12 juni.

En sträckning i ljumsken i början av försäsongen gjorde att "Zäta" inte kunde spela i någon av de åtta träningsmatcher Detroit spelade i Nordamerika före avresan till Sverige.

I sista träningsmatchen, två dagar före NHL-premiären mot St Louis i Globen, fick han göra efterlängtad comeback. Den blev lyckad. "Zäta" drog ned mest jubel av alla spelare, inklusive hemmahjältarna i Färjestad, när spelarna presenterades före matchen.

Och rekordpubliken, 8 398 åskådare, fick se ett snyggt mål - ett klockrent skott i krysset - från Zetterberg.Den svenske forwardsstjärnan spelade hela matchen, till synes utan några problem.