AIK:s Pierre Bengtsson till FC Nordsjælland


Bilden:AIK Fotboll har idag kommit överens med den danska klubben FC Nordsjælland om en övergång av AIK:s back Pierre Bengtsson.


- Pierre har valt att inte förlänga sitt avtal med AIK och vi har därför gemensamt sökt efter ny klubb till honom. Pierre har under hela sin tid i klubben varit en bra AIK representant, han har spelat sig in i U21 landslaget under sin tid hos oss vilket vi är stolta över. Vi önskar Pierre lycka till i framtiden, säger Björn Wesström, sportchef AIK Fotboll.


- Jag hade Pierre redan som juniorspelare och det är alltid speciellt att skiljas från spelare som man haft under lång tid. Jag tror och hoppas att det kommer gå bra för Pierre i framtiden, säger Mikael Stahre, chefstränare AIK Fotboll.

Fakta:
Efter att ha spelat för sin moderklubb IFK Kumla kom Pierre Bengtsson till AIK som 16-åring. Efter spel i juniorlaget under de första säsongerna kom A-lagsdebuten i hemmamatchen mot Östers IF den 27 augusti 2006 då Pierre var uttagen som vänsterback i startelvan. Det blev 69 minuters spel när AIK vann med 5-1 inför 18 110 åskådare. I somras var han uttagen i det svenska U21-lag som gick till semifinal i EM på hemmaplan, det blev dock inga minuters spel i turneringen för honom.

Totalt har det blivit 60 tävlingsmatcher – varav 43 i Allsvenskan – för Pierre i AIK-tröjan, den senaste i bortamatchen mot Malmö FF (0-0) då han byttes in i den 87:e minuten.


Källa:www.aikfotboll.se/www.fcn.dk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback