Dags för Champions League i kväll och i morgon Zlatan




I kväll spelas de första matcherna i den här säsongens upplaga av Europas finaste klubbturnering.

Grupp A:
Maccabi Haifa - Bayern München
Juventus - Bordeaux

Maccabi Haifa som för andra gången genom tiderna kvalificerat sig för Champions League får i kväll klara sig utan skadade brassen Tiago Dutra.

Stärkta av helgens 5-1-seger mot Dortmund kommer Bayern München till matchen med stärkt självförtroende. Skadade Luca Toni saknas fortfarande men Franck Ribery är nu tillbaka i laget.

Juventus saknar både Alessandro del Piero och storstjärnan Diego i kvällens match på grund av skada. Annars har man fått en bra start på säsongen, med tre raka segrar toppar man Serie A.

Även Bordeaux toppar den inhemska ligan, obesegrade efter fem omgångar. Lagets stora stjärna Yoann Gourcuff har erfarenhet av italiensk fotboll, då han ju tidigare spelade för Milan.



Grupp B:
Besiktas - Manchester United
Wolfsburg - CSKA Moskva

Besiktas är hoppfulla om att kunna störa United på hemmaplan men då krävs uppryckning från helgens blytunga derbyförlust mot Galatasaray (0-3).

Fjolårsfinalisten Manchester United har inga nya skador i truppen och har visat fin form på sistone i Premier League med segrar över Arsenal och Tottenham.

De regerande tyska mästarna Wolfsburg som i kväll gör debut i Champions League har fått en knagglig start på säsongen, med bara sex poäng på de fem första Bundesliga-omgångarna.

CSKA Moskva som vann UEFA-cupen 2005 anlitade i helgen spanske Juande Ramos som tränare. Vad kan han hitta på med så kort varsel?


Grupp C:
Marseille - Milan
FC Zürich - Real Madrid

I Marseille hoppas tränaren Didier Deschamps att historien ska upprepa sig, han var nämligen lagkapten när man slog Milan i den första Champions League-finalen 1993.

Milan, som har inte alls fått spelet att stämma i säsongsupptakten och redan efter tre omgångar är man fem poäng efter tabelltoppen i Serie A, får en tuff uppgift även i kväll.

I FC Zürich återfinns Champions League-kvällens enda svenska spelare. Dusan Djuric har en fri roll på mittfältet och ses som en nyckelspelare för schweizarna som fått en mardrömslottning.

Stjärnsamlingen Real Madrid har som bekant satsat stenhårt på transfermarknaden i sommar och målet är förstås att ta hem även Champions League. Cristiano Ronaldo vilades till en början i helgens ligaspel (vinst 3-0 mot Espanyol) men väntas starta i kväll.


Grupp D:

Atletico Madrid - APOEL
Chelsea - Porto

Atletico Madrid slog ut Mattias Bjärsmyrs Panathinaikos i kvalet och har en fruktad offensiv med Kun Agüero, Diego Forlan och Maxi Rodriguez. Den sistnämnde är det frågetecken för inför kvällen match. Rodriguez störs av en lårskada.

Cypriotiska APOEL hoppas gå i fjolårets succélag Anorthosis fotspår. Man imponerade i kvalspelet där man slog ut danska FC Köpenhamn.

Nye tränaren Carlo Ancelotti har fått en drömstart i Chelsea efter fyra raka segrar i Premier League. I kvällens match saknas José Bosingwa och Didier Drogba som är avstängda i kväll efter sina utspel mot norske domaren Övrebö efter förra sösongens semifinalförlust mot Barcelona.

Porto som skakade självaste Manchester United i förra säsongens kvartsfinal tar nu nya tag i Champions League med ett till stora delar nytt manskap.

 

 

Källa: Richard Henriksson [email protected]


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback