Hockeylaget fullbordade AIK-trippel på måndagskvällen

Bilden:Måndagen var en bra dag för AIK. Efter segrar i fotbollsallsvenskan och innebandyns superliga blev det seger även i hockeyallsvenskan: 5–1 mot nykomlingen Örebro, trots tidigt underläge.

Örebro tog ledningen redan efter 1.48 genom nyförvärvet Scott Matza, men sedan var det AIK för hela pengen. Laget, som gick till kvalserien förra säsongen, gjorde tre mål innan den första perioden var slut och hade därmed punkterat matchen.

Andra perioden slutade mållös, men i slutakten spädde AIK på med ytterligare två mål genom Tobias Ericson och Viktor Ahlström.

Örebro-AIK 1-5

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

Örebro HK 2 0 0 2 3 -11 0

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.