Ibrahimovic historisk i Barcelona

Zlatans 1–0-mål efter knappt 20 minuter var inte matchens snyggaste även om den snabba frisparken av spelgeniet Xavi öppnade för ett vältajmat inlägg från Messi som hittade Zlatan vid bortre stolpen. I kamp med Henrique nickade Zlatan in bollen bakom en förtvivlat sprattlande Martínez i Santanders mål.

Zlatan Ibrahimovic har redan skrivit historia i Barcelona. Som första spelare har han gjort mål i sina fyra första ligamatcher för klubben, som slog Santander med 4—1.Här nickar han in 1-0.

I inledningen av andra halvlek vrickade Zlatan sin högra vrist och tvingades att gå av plan, kom tillbaka men valde att stiga av för gott efter ytterligare några minuter. Det mesta talar för att Zlatan kan spela redan mot Malaga till helgen och det ska inte vara någon fara för VM-kvalmatchen mot Danmark den 10 oktober
.

Fyra minuter senare vinklade Messi in 2–0 från 20 meter och det dröjde bara ytterligare tre minuter innan 3–0-målet signerat Zlatan Ibrahimovic låg i hemmalagets kasse.

Mittbacken Piqué, som smugit upp bakom Zlatan, såg lika förvånad ut som de fem motståndare Zlatan hade runt sig innanför straffområdet när han plötsligt stod alldeles fri med bollen vid fötterna. En patenterad Zlatan-klack vände ut och in på försvararna och Piqué kunde enkelt placera in 3–0 bakom Martínez.