Leksand körde över Borås-säker seger för Malmö Redhawks

Bilden:Leksand är ett vinnarlag igen i hockeyallsvenskan. På fredagskvällen besegrades Borås med 6-1 (1-1, 2-0, 3-0). Till synes klara siffror, men faktum är att matchen var jämn spelmässigt i två perioder.

I övrigt blev det säker seger för Malmö.Patrik Hearsley gav hemmalaget ledningen i den första perioden. En ledning som man aldrig släppte.Det blev till slut seger med 4-1 över förra årets överraskning i hockey-allsvenskan, Troja/Ljungby.

Det var Björklöven som tog ledningen i matchen men det var Västerås som vann i längden. Hemmalaget lyckades inte med mer än ett mål i power play. Däremot spelade Umeålaget ett utmärkt box play men vad hjälper det när motståndaren är bättre i likaspelet.

Västerås vände matchen och vann rättvist 3-1.Smålandsderbyt blev till bortaseger.Växjö var det starkaste laget på fredagskvällen när man bortaslog Tommy Salos Oskarshamn med 3-0.