Skandal på Söderstadion - Gais lämnar bottenstriden

Bilden:Bajens Fredrik Söderström deppar. Hammarby är alldeles under isen. Det kan sluta i superettan - och supportrarna skämde ut sig med ännu en avbruten match i Stockholm som följd.

Det var när Gais fick straff i 74:e minuten och Wanderson Do Carmo sköt 2-0 som det brast för delar av Hammarbyklacken. I en aktion som såg förberedd ut tändes mängder av bengaliska eldar och fyrverkeripjäser. Kravallutrustad polis var snabbt inne på planen framför läktaren och domaren Martin Hansson, Holmsjö, beordrade genast alla spelare att bege sig till omklädningsrummen.Strax efter incidenten i Hammarbyklacken hotades vissa delar av klubbens styrelse på den motsatta läktaren. Flera av styrelseledamöterna valde att lämna läktaren, och polis kallades till platsen. Matchen återupptogs efter ett ungefär tio minuters långt avbrott.

Hammarby-Gais 1-2 (0-1)

0-1 Fredrik Lundgren (36), 0-2 Wanderson (75 str), 1-2 Patrik Gerrbrand (88).

Varningar, Hammarby: Patrik Gerrbrand. Gais: Johan Mårtensson, Reuben Ayarna, Kenneth Gustafsson.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.

Publik: 8 120.

Bara oavgjort för IFK Göteborg i Örebro

Bilden: Hannes Stiller i kamp med Örebroförsvaret.Det finns positivt att ta med sig även från matcher som slutar 0-0. Som att IFK Göteborg åter toppar allsvenskan. Som att Kim Christensen inte släppt in mål på 373 minuter. Som att laget är obesegrat sedan i snart två månader.Det skriver IFK på sin hemsida i kväll efter två tappade poäng mot Örebro.

Örebro och IFK Göteborg spelade 0-0 på Behrn arena på onsdagskvällen och gladast för det resultatet är nog lagets konkurrenter i toppen.I den andra halvleken visade IFK Göteborg att laget har ett bra anfallsspel även utan skadade skyttekungen Tobias Hysén. Unge Niklas Bärkroth var tillsammans med Stefan Selakovic de största orosmomenten för Örebroförsvaret.

Örebro-IFK Göteborg 0-0 (0-0)

Varningar, Örebro: Michael Almebäck, Magnus Kihlberg, Kim Olsen, Samuel Wowoah. IFK Göteborg: Ragnar Sigurdsson, Theodor Bjarnason.

Domare: Stefan Johannesson, Stocksund.

Publik: 111 91.

Kalmar tappar i toppstriden - bara oavgjort mot Häcken

Bilden:Kalmars lagkapten Henrik Rydström i kamp med Häckens John Chibuike.

Häcken och Kalmar spelade 0-0 på Rambergsvallen.En bidragande orsak till att matchen blev mållös var två bra målvakter: Christoffer Källqvist i Häcken och Petter Wastå i Kalmar. Båda utsågs tills sina lags bästa spelare.

Häcken-Kalmar FF 0-0 (0-0)

Varning, Kalmar FF: Daniel Sobralense.

Domare: Martin Ingvarsson, Hässleholm.

Publik: 20 18.