Succé i debuten för AIK-tvillingarna från Huddinge

Bilden:Henrik Eriksson jublar över ett av tvillingarnas Ahlströmers mål.

– De kommer att bidra med fart och finess i anfallsspelet, skrev AIK:s sportchef Anders Gozzi i programbladet inför den allsvenska hockeypremiären mot Malmö. Texten handlade om nyförvärven Victor och Oscar Ahlström – tvillingarna från Huddinge. Och så rätt han fick.

När krutröken lagt sig på Hovet hade Victor gjort två mål och Oscar ett mål och ett målpass. AIK vann med 4–3 efter förlängning. Det var många som hyllade tvillingarna efteråt.

– De räddade oss i dag. Otroligt vad fint de hittar varandra på isen, berömde AIK-kaptenen Dick Tärnström efter AIK:s premiärseger.

AIK avgjorde sedan matchen efter förlängning och fick med sig två poäng. Jonas Westerling satte segerpucken 1.57 in i förlängningen.

AIK-Malmö 4-3 (1-0, 1-3, 1-0, 1-0)
Första perioden: 1-0 (2.42) Victor Ahlström (Henrik Eriksson).

Andra perioden: 1-1 (1.25) Fredrik Eriksson (Teemu Kesä, Tomas Wallgren), 1-2 (4.17) Robin Alvarez (Thomas Larsson, Marcus Olsson), 2-2 (11.51) Victor Ahlström (Oscar Ahlström), 2-3 (12.07) Carl Söderberg (Nichlas Hardt, Tomas Wallgren).

Tredje perioden: 3-3 (10.56) Oscar Ahlström (Henrik Eriksson) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 4-3 (1.57) Jonas Westerling.

Örebro HK 1 0 0 1 2 -6 0

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.