AIK tog en efterlängtad seger borta mot Kalmar

Bilden:Miran Burgic gjorde två av AIK:s mål när laget tog sin första seger i årets allsvenska.

Båda de tilltänkta topplagen hade inte vunnit en match under fotbollsallsvenskans första sex omgångar och det talades redan om kris.

Men tack vare ett stabilt försvarsspel är inte krisen lika påtaglig i AIK längre, som vann matchen mot Kalmar med 3-0 (2-0).

Mycket stod på spel inför måndagens möte mellan Kalmar och AIK.

2008 och 2009 års svenska mästare har båda inlett säsongen allt annat än övertygande. Både AIK och Kalmar har haft svårt att göra mål och spelet i övrigt har inte heller stämt. AIK hade inför matchen bara lyckats skrapa ihop två poäng, Kalmar hade kommit upp i fyra.

Pressen var därför stor på båda lagen inför måndagens möte i Kalmar. Men det var inget som märktes i spelet, i alla fall inte från AIK:s sida.

Solnaklubben kom under första halvlek runt på Kalmars högerkant vid ett flertal tillfällen och varje gång blev det farligt. Båda målen i första halvlek kom från just den kanten.

Martin Kayongo-Mutumba kom vid båda tillfällena runt Kalmars Mattias Johansson och serverade först Miran Burgic som satte 1-0 och sedan Dulee Johnson som vackert satte dit 2-0 med en yttersida.

Kalmar FF-AIK 0-3 (0-2)
0-1 Miran Burgic (31), 0-2 Dulee Johnson (45), 0-3 Miran Burgic (67).

Domare: Michael Lerjéus, Skövde.
Publik: 4 385.