Djurgården och HV har nu kopplat greppet

Bilden:Ännu en förlängning och ännu en förlust. Linköpings fjärde förlängning i slutspelet gick lika illa som de tidigare. Djurgården vann med 2-1 sedan backen Timmy Pettersson avgjort.

Bilden:Den store hjälten i Djurgården var målvakten Gustaf Wesslau som räddade 39 skott. Nu kan Dif avgöra semifinalserien på torsdagskvällen.

Till råga på allt elände för Linköping är centerstjärnan Tony Mårtensson ett frågetecken inför torsdagens match. Mårtensson kunde inte spela onsdagens match och har tidigare haft ljumskproblem och fick ta smärtstillande för att kunna spela i den tredje semifinalen.

Precis som i de senaste matcherna storspelade bägge målvakterna. Wesslau räddade bland annat ett friläge från pigge Martin Laumann Ylven i en förstaperiod som LHC dominerade.

Gästerna stoppade effektivt Djurgården från att få till något ordnat spel i anfallszonen. Hemmaspelarna hade också svårt att komma in på mål till en början. I mitten av andra perioden stod dock Andreas Engqvist för ett konstnummer när han på tennis styrde in Oscar Eklunds lyftning fram till 1-1.

Djurgården fick fart efter kvitteringen och målvakten Fredrik Norrena var illa ute när Patrick Cehlin tog köksvägen, men Linköpingscentern Joakim Eriksson fick undan pucken när den dansade på mållinjen.

I tredje perioden återtog Linköping initiativet, men Wesslau fortsatte att storspela och gjorde mäktiga räddningar på jättechanser Andreas Jämtin och Jaroslav Hlinka. Linköping vann skotten i ordinarie tid med 39-23. Djurgårdsbacken Timmy Pettersson avgjorde med ett skott från blå linjen efter 4.42 av förlängningen

Det var fjärde gången på fem möten i Stockholm den här säsongen som matchen gick till förlängning.

Djurgården-Linköping 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0)
Första perioden: 0-1 (1.06) Jan Hlavac (Jaroslav Hlinka, Magnus Johansson).

Andra perioden: 1-1 (8.47) Andreas Engqvist (Oscar Eklund, Timmy Pettersson).

Fjärde perioden: 2-1 (4.42) Timmy Pettersson (Christian Eklund, Mathias Tjärnqvist).

Skott: 29-40 (8-15, 9-14, 6-10, 6-1).

Utvisningar Djurgården: 5x2.
Utvisningar Linköping: 4x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 13 850.

Djurgården leder med 3-1 i matcher.

Första hemmasegern gav HV finalläge

HV71 lyckades under kvällens match bryta mönstret. I fjärde matchen mot Skellefteå kom första hemmasegern, 3—2 till HV.

HV 71-Skellefteå 3-2 (1-0, 1-2, 0-0, 1-0)
Första perioden: 1-0 (18.58) Björn Melin (Teemu Laine, Adam Almquist).

Andra perioden: 1-1 (7.45) Fredrik Warg (Ivan Majesky, Pavel Skrbek) spel fem mot fyra, 1-2 (10.23) Anders Söderberg (Christian Söderström), 2-2 (12.59) Jukka Voutilainen (David Petrasek, Johan Davidsson) spel fem mot tre.

Fjärde perioden: 3-2 (8.11) Björn Melin (Teemu Laine, Adam Almquist) spel fem mot fyra.

Skott: 41-24 (12-6, 9-10, 16-6, 4-2).
Utvisningar HV 71: 7x2.
Utvisningar Skellefteå: 9x2.

Domare: Sören Persson, Lidköping, Christer Lärking, Solna.
Publik: 7 000.

HV 71 leder med 3-1 i matcher.