Första ronden till taggat Djurgården mot HV71

Bilden:Första finalen på nio långa år slutade med seger. Men det fanns ändå oro i Djurgården efter 4-3 mot HV71 i den första SM-finalen.

Slutspelets målvaktsfantom Gustaf Wesslau tvingades bryta i den sista perioden. Efter 12.28 i den sista perioden lämnade han över till Stefan Ridderwall. Det är oklart varför. Det spekulerades både i vätskebrist och ett ömmande knä. Handlar det om vätskebrist är han snart tillbaka, men om det handlar om en knäskada ser det värre ut.

Marcus Nilson avgjorde matchen för Djurgården när han utnyttjade ett friläge fram till 4-2 efter 14.58 av den sista perioden. Martin Thörnberg reducerade till 4-3 efter 18.37 men målet kom för sent. Men Djurgården kunde hålla undan. Nästa final spelas i Jönköping på lördag.