Häcken leder allsvenskan efter 0-0 mot Elfsborg

Bilden:Häcken är fortsatt obesegrat i allsvenskan. Trots ett massivt tryck av Elfsborg slutade toppmötet 0-0.

Guldtippade Elfsborg mot obesegrade Häcken. Det var upplagt för en toppmatch på Borås arena inför 7 626 åskådare. En drabbning som förvandlades till missarnas match för Elfsborg. Hemmalaget tog omgående initiativet med ett par halvchanser genom Amadou Jawo och Johan Larsson.

De gulsvarta hade lärt sig av genrepet då Häcken vann med klara 3-0. Så fort en spelare blev av med bollen stressade och jagade de Häckenspelarna till misstag. Det i sin tur innebar att Hisingslaget inte fick igång något vidare spel.

Men Elfsborg lyckades inte, trots spelövertaget, få fram några riktiga heta lägen förutom en frispark av Emir Bajrami som tog i överkanten av ribban under de första 45 minuterna.

I den andra akten blev Elfsborgs jakt på ett ledningsmål allt intensivare. Det var ytterst nära flera gånger om att Christoffer Källqvist fått släppa bollen förbi sig.

I den 69:e minuten rann Bajrami igenom men avslutet letade sig över ribban och minuten senare sköt Jawo över i fritt läge.

En stund senare brände Mathias Florén en bra chans mitt framför Källqvist. 0-0 stod sig matchen ut vilket innebär att båda lagen är fortsatt obesegrade.

Elfsborg-Häcken 0-0

Varningar, Elfsborg: Johan Karlsson.
Häcken: Daniel Forsell.

Domare: Magnus Ahlsén, Linköping.
Publik: 7 626.