Malmös Larsson sänkte Djurgården

Bilden:Daniel Larssons målform har varit svag i vår, men mot Djurgården spräckte han nollan två gånger om, Malmö vann med 2-1. Här hans 2-0 mål förbi en chanslös Tommi Vaiho i Djurgårdskassen.

Malmö FF:s Daniel Larsson hade en strålande höst då han öste in mål - det blev hela tio till slut.

I den elfte minuten volleyskarvade Daniel Larsson ett inlägg i en perfekt båge över Djurgårdsmålvakten Tommi Vaiho. Det väl avvägda inlägget kom från backen Ulrich Vinzents.

Ett mål var lite dålig utdelning för Larsson. Han kunde faktiskt blivit tremålsskytt på tre minuter.

Två minuter efter 1-0-målet sprang han förbi Djurgårdens mittbackar, men fri med Vaiho sköt han rakt på denne. Minuten efter fick Larsson ett läge efter hörna men sköt aningen över från nio meter.

Hans andra mål betydde 2-0 och kom i den 63:e minuten. Larsson stack på djupet och chippade elegant in bollen.

Spelmässigt var inte Malmö så mycket bättre än Djurgården i första halvlek men hemmalaget skapade betydligt fler vassa målchanser. Förutom Larssons tre lägen hade Agon Mehmeti ett skott i stolpen och lagkaptenen Daniel Andersson en nick strax utanför.

Bästa läget för Djurgården kom två minuter före paus - en frispark på straffområdeslinjen. Christer Youssef fick chansen men sköt utanför.

I andra tog Malmö över också spelmässigt och segern borde varit betydligt större. Bland annat missade Malmö en straff.

Malmö FF-Djurgården 2-1 (1-0)

1-0 Daniel Larsson (11), 2-0 Daniel Larsson (63), 2-1 Kasper Hämäläinen (86).

Varning Djurgården: Joona Toivio
Domare: Michael Lerjéus, Skövde
Publik: 13 028