Örebro ny tabelltvåa efter seger mot Halmstad

Kim Olsen jublar efter 2-0.Örebro har hittat in på vinnarspåret. Tredje raka segern kom hemma mot Halmstad, 3-0, och Örebro är ny tabelltvåa efter Helsingborg.

Största hemmajublet kom efter Paulinhos 3-0-mål.

Örebro hade två raka bortasegrar innan matchen mot Halmstad som också kom till spel med två raka segrar.

Hemmaspelarna visade redan från avspark att självförtroendet fanns på plats. Örebro hade ett otroligt stort bollinnehav i första halvlek och fick också utdelning.

Magnus Kihlberg gjorde 1-0 redan innan klockan tickat två minuter. En välplacerad bredsida överlistade Karl-Johan Johnsson i HBK-målet.

Örebros bäste målskytt, Kim Olsen, satte 2-0 på en styrning från nära håll.

I andra halvlek flyttade Halmstad upp positionerna och det var nära att resultera i mål några gånger, både Marcus Olsson och Emir Kujovic hade upplagda läge.

Men i stället för lite spänning i matchen utbröt eftermiddagens största jubel när Paulinho satte 3-0 på retur. Ett mål både han och hemmapubliken väntrat på.

Segern innebar att Örebro avancerade upp på andra plats i en haltande tabell.

Örebro-Halmstad 3-0 (2-0)

1-0 Magnus Kihlberg (2), 2-0 Kim Olsen (33), 3-0 Paulinho Guará (82)

Varning Örebro: Alejandro Bedoya.

Domare: Johan Hamlin, Bro..
Publik: 6 397.