Sagolik målshow av världens bäste fotbollsspelare

Bilden:Leo Messi svarade för en magisk insats och  fyra mål mot Arsenal i kvartsfinalen i Champions League.Tre mål på 21 minuter - plus ett sent bonusmål. Barcelonas Lionel Messi hade en argentinsk målshow i returen mot Arsenal, 4-1. I semifinalen möter laget Inter, som vann mot CSKA Moskva med 1-0.

Xavi var nära nätrassel redan i den tredje minuten. Minuten efter var Lionel Messi sånär att hitta rätt och i den tolfte minuten skickade argentinaren i väg ytterligare ett skott.

Inget avslut gav resultat den gången. Det skulle i stället komma sex minuter senare.

Men då var det Arsenal som stod för första målet i kvartsfinalreturen i Champions league

Två spelare, Theo Walcott och Nicklas Bendtner, kom fria med Victor Valdés. Barcelonamålvakten räddade första avslutet men returen slog dansken Bendtner in – det straffade sig.

För tre minuter senare, och på tredje försöket, hittade Messi rätt - det blev även starten på en magnifik argentinsk show á la Lionel Messi.

1-1 dundrade han in efter att ha snappat upp en dålig bolltouch från Arsenalbacken Mikaël Silvestre.2-1 chippade han retfullt förbi Manuel Almunia efter att ha tagit vara på dåligt försvarsspel.3-1 var ett friläge från halva plan efter att ha blivit framnickad av Seydou Keita. Chippen var framme igen.4-1 i den 88:e minuten satte han mellan Almunias ben.

Med Zlatan Ibrahimovic skadad sköt Lionel Messi ensam Barcelona till semifinal efter 4-1 på Camp Nou, totalt 6-3.

Barcelona-Arsenal 4-1 (3-1)
0-1 Nicklas Bendtner (19), 1-1 Lionel Messi (21), 2-1 Lionel Messi (37), 3-1 Lionel Messi (42), 4-1 Lionel Messi (88).

Varningar Arsenal: Denilson, Tomas Rosicky, Emmanuel Eboue.

Domare: Wolfgang Stark, Tyskland.
Publik: 95 000.