Två snabba av MFF tog knäcken av Häcken

Toppmatch i nya Malmö stadion. Då besegrade serietvåan Malmö FF serietrean Häcken med 3-1. Inom loppet av en minut gjorde MFF både andra och tredje målet.

Det var Häckens första förlust på de sex första omgångarna. Den kunde blivit större. Med tio minuter kvar var Ricardinho nära att ordna med ett fjärde mål för Malmö FF.

Han var inte inblandad i Malmös tre mål. De kom efter snabbt djupledsspel. Men före Edward Oferes 1-0 i den sjunde minuten drog Häcken Jonas Bjurström ett skott i ribban.

Och strax efter nickade Daniel Forsell stenhårt, men Malmös Ulrich Vinzents kastade sig och stoppade bollen på mållinjen.

Paulinho kvitterade för Häcken efter ett elegant anfall. Häcken som spelade finurligt och i högt tempo, liksom Malmö, kunde ha lett i pausen.

Men direkt efter den tog serietreans mittback Mattias Östberg med handen i en knepig situation. Straff, och den satte hemmalagets lagkapten Daniel Andersson säkert.

En minut senare kom en ny kalldusch för Häcken. När kvicke Daniel Larsson tog bollen från en Häckenmittfältare och spelade fram Guillermo Molins som satte 3-1.

Malmö FF-Häcken 3-1 (1-1)
1-0 Edward Ofere (7), 1-1 Paulinho (25), 2-1 Daniel Andersson (56 str), 3-1 Guillermo Molins (57).

Varningar Malmö FF: Daniel Larsson.
Varningar Häcken: Paulinho, Tom Söderberg.

Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna..
Publik: 11 127.

AIK:s brasse Flavio är anonym i år och saknar Obolo i anfallet. Gräset var grönare. Annars var det mesta som tidigare under säsongen. Efter 0-1 mot Halmstad är AIK det regerande mästarlag som spelat flest omgångar utan seger sedan fotbollsallsvenskan startade 1924.

Fortsatt tungt för AIK-sent mål gav segern till Halmstads BK

Malmö 1976 och Kalmar i fjol fick vänta till omgång sex på en seger som regerande mästerlag.AIK får vänta ännu längre på att spräcka segernollan. Trots att Råsunda fått nytt bolltrillarvänligt gräs blev det förlust mot Halmstad på onsdagen.

AIK hade visserligen bollen mer än 65 procent av tiden under den första halvtimmen, men var lika effektivt som en isförsäljare på Grönland. Hemmalagets första skott på mål kom när Martin Kayongo-Mutumba sköt från distans i den 37:e minuten.

Det andra AIK-bollen, av totalt tre, som träffade inför målramen kom med kvarten kvar då inhopparen Miran Burgic nådde högst i en nickduell.

Halmstad skapade de flesta chanserna trots att laget kom till spel utan skadade mittfältsmotorn Anel Raskaj, backklippan Tommy Jönsson och målvakten Robin Malmkvist.

Halmstad hade dessutom överraskande bänkat både assistkungen Michael Görlitz och målskytten Joe Sise. Båda byttes in i andra halvlek och Görlitz blev utnämnd till matchens enda målskytt i den 89:e minuten, även om islänningen Jonas Gudni Saevarsson först bokfördes för målet.

AIK-Halmstad 0-1 (0-0)
0-1 Michael Görlitz (90).

Varningar AIK: Per Karlsson, Dulee Johnson, Bojan Djordjic.
Varningar Halmstad: Tomas Zvirgzdauskas.

Domare: Markus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 9 588.

Åtvidaberg-Helsingborg 0-3 (0-1)
0-1 Christoffer Andersson (36), 0-2 Christoffer Andersson (46), 0-3 Erik Sundin (89).

Varningar Åtvidaberg: Christoffer Karlsson, Johan Niklasson.
Varningar Helsingborg: Ardian Gashi, Joel Ekstrand, Marcus Lantz.

Domare: Andreas Ekberg, Stockholm..
Publik: 3 294.