Zlatan glödhet i oavgjord kamp mot Arsenal

Bilden:Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål för Barcelona mot Arsenal i Champions leaguekvartsfinalen. Men det räckte inte till seger.

Gästerna rivstartade i London och stod för en fotboll laget inte har visat upp på den senaste tiden. Barcelona satte hög press, hade uppskruvat bolltempo och genomförde precisa löpningar.

Målchanserna kom därefter. Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic, Xavi Hernandez och Daniel Alves försökte utan att lyckas överlista storspelande Almunia.

Spanske Almunia stoppade Barcelona flera gånger om i 45 minuter.

Men sekunder in i andra kom misstaget. Gerard Piqué satte en lång boll på djupet och Ibrahimovic sprang.

Thomas Vermaelen stod fel och Almunia kom ut galet - vilket gjorde att den svenske anfallaren enkelt lobbade in 1-0 till Barcelona.

Ibrahimovic var inte klar där. I den 59:e minuten gick han på djupet igen. Vermaelen stod fel ännu en gång.

Ibrahimovic fick fritt fram och satte 2-0 högt, hårt och otagbart i Almunias närmaste kryss.

Arsenal var då ett slaget lag.

Men efter Theo Walcotts reducering till 1-2 i den 69:e minuten vaknade hemmalaget till liv och kom tillbaka.

Cesc Fabregas kvitterade på straff sedan han själv fastnade i Carles Puyol och föll i straffområdet.

Målrikt i London, men i Milano var det aningen snålare.

Inter förde spelat och skapade de flesta chanserna i mötet med CSKA Moskva. Men det dröjde först till den 65:e minuten innan Diego Milito kunde göra 1-0 och därmed ordna övertaget i kvartsfinalen.

CL Kvartsfinal, första matchen:
Returerna spelas den 6 april.

Arsenal-Barcelona 2-2 (0-0)

0-1 Zlatan Ibrahimovic (46), 0-2 Zlatan Ibrahimovic (59), 1-2 Theo Walcott (69), 2-2 Francesc Fabregas (85 str).

Utvisningar Barcelona: Carles Puyol (84).
Varningar Arsenal: Francesc Fabregas, Alexander Song, Andrej Arsjavin, Vassiriki Diaby, Emmanuel Eboue.
Varningar Barcelona: Gerard Pique.

Domare: Massimo Busacca, Schweiz.
Publik: 60 000.

Arsenal (4-3-3): Manuel Almunia - Bacary Sagna (Theo Walcott 66), William Gallas (Denilson 44), Thomas Vermaelen, Gael Clichy - Francesc Fabregas, Alexandre Song, Vassiriki Diaby - Samir Nasri, Nicklas Bendtner, Andrej Arsjavin (Emmanuel Eboue 27).

Barcelona (4-3-3): Victor Valdes - Daniel Alves, Carles Puyol, Gerard Pique, Maxwell - Seydou Keita, Sergio Busquets, Xavi Hernandez - Lionel Messi (Gabriel Milito 87), Zlatan Ibrahimovic (Thierry Henry 76), Pedro.

Inter-CSKA Moskva 1-0 (0-0)