AIK borta från Champions league


Bilden:AIK är utslaget ur kvalet till Champions league. Rosenborg vann med 3-0 efter två svenskmål och gick totalt vidare med 4-0.


Den första halvleken slutade 0-0 på Lerkendal efter farliga chanser från båda båll. Närmast en ledning var ändå Rosenborg, bland annat efter skott från svenske landslagsbacken Mikael Lustig.

Efter dryga halvtimmen fick Per Karlsson chansen att göra 1-0 för AIK. Kenny Pavey slog en frispark mot mål som Karlsson nickade utanför.

– Vi får inte så mycket framåt, det var lite tillfälligheter. Men vi hade några chanser i alla fall, ligger ganska bra försvarsmässigt, säger mittbacken Nils-Eric Johansson.

Rosenborg var också det hetare laget i början av andra halvlek och efter nio minuter kom ledningsmålet. Svenske Rade Prica bredsidade enkelt in bollen bakom AIK-målvakten Ivan Turina.

I den 64:e minuten slog det norska laget till igen. Vadim Demidov nickade in Trond Olsens frispark bakom en utrusande Turina.

Med en kvart kvar kom nästa kalldusch för AIK. Mikael Lustig fick i väg ett långskott från sin högerkant som skruvades in i AIK-målets vänstra hörn.

– Jag vet inte om vi sjönk i andra halvlek eller om de höjde tempot, men det blev klasskillnad och de kunde hålla i bollen. Vi fick jaga och blev trötta och då fick de ytor, de är skickliga, säger Johansson.

AIK var tvunget att göra fem mål för att kvala sig vidare, en uppgift som var övermäktig.

– Man är självklart besviken. Det var jobbigt och tufft för oss mentalt, 3-0 borta mot Rosenborg... vi kom hit och förväntade oss mer. Det var 0-0 i halvtid också, men med facit i hand är de bättre. De håller bollen bättre och skapar mer chanser, säger Johansson.

Rosenborg får fortsätta kvala till Champions league, medan AIK får chansen att kvala in till Europa league i stället. På fredag lottas det vilka Solnalaget får möta där.

– Det är bra att man får en chans till. Det är skönt att man på nåt sätt kan komma ut i Europa, det kan vara viktigt för klubben och för oss spelare. Just nu är det lite tungt men om några dagar kan vi se fram emot den, säger Johansson.



Rosenborg BK AIK


Rosenborg-AIK 3-0 (0-0)

1-0 Rade Prica (55), 2-0 Vadim Demidov (64), 3-0 Mikael Lustig (76).

Domare: Eduaro Iturralde Gonzalez, Spanien.

 

AIK (4-4-2): Ivan Turina - Kenny Pavey, Per Karlsson, Walid Atta, Nils-Eric Johansson - Dulee Johnon, Robert Åhman Persson (Viktor Lundberg 69), Helgi Danielsson, Daniel Tjernström - Mohamed Bangura, Goran Ljubojevic (Antonio Flavio 59).

 

Rosenborg vidare med sammanlagt 4-0.

 

 

Källa:www.aikfotboll.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback