Alexander Gerndts trippel räddade HIF mot DIF

Bilden:Helsingborg och Djurgården spelade 3–3 i en mycket underhållande match på Olympia.Alexander Gerndt gjorde hattrick.

Nyförvärvet Alexander Gerndt byttes in i halvtid – och såg på egen hand till att Helsingborg fortfarande inte har förlorat hemma i år.

Djurgården tog ledningen i den första halvleken. Mitt i Helsingborgspressen bjöd Erik Edman Kennedy Igboananike på ett friläge.

Nigerianen rullade enkelt bollen i mål. När Marcus Lantz minuten efter blev utvisad såg det riktigt tungt ut för serieledarna.

I den andra halvleken exploderade matchen. Nyförvärvet från Gefle Alexander Gerndt byttes in och gav Helsingborg en plötslig ledning med två snabba mål.

Därefter gjordes två till snabba mål – åt andra hållet. Mattias Jonson och Sharbel Tuoma gav med var sitt välplacerat vänsterskott åter Djurgården ledningen.

Men kvällens stora succéman blev ändå Alexander Gerndt. På tilläggstid volleysköt han in kvitteringen via Pa Dembo Touray i djurgårdsmålet.

Besvikna stockholmare fick efter matchen trösta sig med att bli första lag att plocka poäng på Olympia i år.

Helsingborg-Djurgården 3-3 (0-1)
0-1 Kennedy Igboananike (42), 1-1 Alexander Gerndt (54), 2-1 Alexander Gerndt (57), 2-2 Mattias Jonson (65), 2-3 Sharbel Touma (70), 3-3 Alexander Gerndt (90).

Utv, Helsingborg: Marcus Lantz (44).

Varningar, Helsingborg: Erik Sundin.
Djurgården: Patrik Haginge, Kennedy Igboananike, Mattias Jonson, Joel Perovuo, Kebba Ceesay, Daniel Sjölund.

Domare: Martin Hansson, Holmsjö.
Publik: 15 407.