Bajen vann svängigt möte mot Assyriska

Bilden:Maic Sema kramas om utav Simon Helg t.v. och Mauro Jarpa.Mållöst och böljande i 42 minuter - sedan small det tre gånger på fem minuter i superettan-mötet mellan Hammarby och Assyriska på Söderstadion.

Först gjorde Mikael Ishak 1-0 till Assyriska efter en tilltrasslad situation i hemmalagets straffområde. Bara två minuter senare nickade Christian Traoré in kvitteringen i det högra krysset, och ytterligare tre minuter senare nickade Maic Sema in Petter Furuseths inlägg och 2-1 till Hammarby i det vänstra krysset.

I mitten av den andra halvleken kvitterade Assyriska genom Andreas Haddad som nickade in 2-2 efter ett vackert anfall, men Hammarbys replik var lika snabb som i den första halvleken.

På nytt behövdes det två minuter och det var som så ofta förr skyttekungen Linus Hallenius som avgjorde med sitt 3-2 mål som blev matchavgörande. Petter Furuseth stack in en boll på djupet och Hallenius sprintade ifrån Assyriskas backlinje och chippade bollen iskallt över den utrusande Magnus Bahne i bortamålet.

– Det är alltid kul att göra mål men huvudsaken är att vi vinner, säger Hallenius till Radiosporten.

Hammarby gick i och med segern förbi Assyriska i en haltande tabell och upp till fjärde plats i superettan.

– Det kommer bli ett race om tredjeplatsen, säger Assyriskas tränare Rikard Norling.