Djurgården kämpade ned Göteborg på Råsunda

Bilden:Philip Hellquist gav Djurgården ledningen i den 34:e minuten.Djurgården skaffade sig skön luft ned till bottenstrecken när man besegrade Göteborg med 2-0 på hemmaplan.

Djurgården kom med en 1-0 seger mot Brommapojkarna i ryggen och lyckades återigen bärga tre poäng. Men vinsten kom mer ur kämpaglöd än vacker fotboll.

– Vi gör en bra match, särskilt i första halvlek, och vi vinner välförtjänst, kommenterade Djurgårdens tränare Lennart Wass hans lags insats.

Philip Hellqvist gav hemmalaget, för dagen spelandes på Råsunda, ledningen i den tjugosjätte minuten. I den andra halvleken hade Göteborg infernaliskt svårt att komma till avslut medan Djurgården skördade framgångar genom rakt och enkelt spel.

– På det sättet vi förlorade idag, det känns sådär. Det känns som att vi inte riktigt är med i matchen idag, sa Göteborgs tränare Jonas Olsson om matchen.

Anfallaren Kennedy Igboananike kunde på övertid sedan fastställa slutresultatet efter att Göteborgsförsvaret uppträtt passivt.

Djurgården - IFK Göteborg 2-0 (1-0)
1-0 Philip Hellquist (34), 2-0 Kennedy Igboananike (89).
Utv, IFK Göteborg: Ragnar Sigurdsson (76).
Varningar, IFK Göteborg: Hjalmar Jonsson, Ragnar Sigurdsson.

Domare: Michael Lerjeus, Skövde.
Publik: 9 304.