Matchen mot Northern United i går regnade bort !

Bilden: Får illustrera HBG:s cupvinst och vattenpoloseger mot Klut 1977 med 3-2 på  en osedvanlig vattensjuk plan tillhörande  Hagsätra IP.

Hej!

Matchen blev tyvärr inställd i går kväll pga vattensjuk plan.

Anders

Appropå vattensjuk plan.....så måste jag berätta följande när det begav sig:

I fotbollscupen utspelades en av våra absolut roligaste matcher hittils.Vi mötte KLUT på Hagsätras sandplan, som för dagen till stora delar låg under vatten.
Ena planhalvan var torr men snett framför andra målet var det en smärre sjö där bollen flöt omkring.
Det satsades friskt från början som oftast i cupmatcher.Första gången bollen hamnade i "spat" var det väl lite försiktigt. En och annan gick på tå för att hämta bollen.Men så småningom rådde värsta vattenpolon!
Vi var rätt hårt pressade i andra halvlek vid ställningen 2-2. Vi hade dock fördel av att ha den torra delen att anfalla i mot slutet. Så när det återstod högst tio minuter fick Lasse B. en fin pass från "Berra" strax utanför straff- linjen,drog en back och fick en skön träff med den dyngsura tunga vänsterdojan.
Pang! Bollen smet in otagbart vid ena stolpen.
Härligt matchen var avgjord.De resterande minuterna som återstod av matchen slet vi som djur
Anders Törnkvist vår skadade målvakt coachade bredvis planen.Såg till att folk byte när det var dags.
En härlig seger och en festlig annorlunda match!

Källa:Sportfånen 1977.