Rajalakso avgjorde Stockholmsderbyt

Bilden:I den 87:e minuten slog Sebastian Rajalakso till. Matchens enda mål var en drömträff i krysset och gav Djurgården en mycket viktig seger mot BP.

Mörkret över Stockholmsfotbollen är kompakt. Det ser dock lite ljusare ut för Djurgården efter derbysegern, 1—0, mot Brommapojkarna i kvällens allsvenska match. Hjälte: Sebastian Rajalakso i 86:e minuten.
Men det var inte bara det oerhört vackra målet som gladde denna ljumma augustikväll. "Raja" hade även ett ribbskott i första halvleken och gjorde sin bästa insats på länge.

– Ja, jag känner att jag kommit in i det mer och mer spelmässigt. Man tappar självförtroendet när man inte får spela så mycket, men idag fick jag chansen och jag tycker jag tog den någorlunda i alla fall.

De flesta av de 5005 som befann sig på ett utsålt Grimsta skriver nog under på det. Tack vare segermålet tog Djurgården ett kliv från kvalplatsen och ligger tia i tabellen. En ny kvalhöst är inget som Sebastian Rajalakso vill uppleva igen.