Tack och hej då, europaspel-AIK tappade allt på två minuter

AIK tog ledningen men Levski Sofia vände och vann i kvalet till Europa league. Efter Mohamed Banguras mål i matchinledningen var bulgarerna tvungna att göra två mål för att ta sig vidare.

Och jakten rivstartade, det var en superhård press mot AIK:s mål. Men Solnalaget höll stången fram till paus.

I andra halvlek kunde man inte hålla emot längre och Levski Sofia gjorde två snabba mål.

Garra Dembélé och Darko Tasevski gjorde varsitt mål på mindre än två minuter och AIK hade inte krafter kvar att forcera för en kvittering.

Slutresultatet 2-1 innebär att bulgarerna tar sin andra svenska skalp - i förra omgången slog man ut Kalmar - och tar sig vidare till Europa league. För AIK innebär det att europaäventyret är över för denna gång.

Levski Sofia-AIK 2-1 (0-1)

0-1 Mohammed Bangura (11), 1-1 Daniel Mladenov (49), 2-1 Garra Dembele (51).