Djurgården starkast i derbyt-HV71 krossade AIK

Djurgården tog sin fjärde raka seger genom 2-1 i länsderbyt borta mot Södertälje.Matchen mellan Södertälje och Djurgården hade ett olyckans skimmer omkring sig, bara några timmar innan matchen kom beskedet om att Djurgårdsspelaren Nils Ekman drabbats av en stroke.

Med nio man borta orkade AIK inte upprepa bedriften mot Modo. HV71 var för starka på hemmaplan och vann med 8-2. AIK fick sämsta möjliga start med tre mål i baken redan under första perioden. Därefter var matchen avgjord. De som gladde mest i Gnaget var juniorerna. Målvakten Niklas Lundström ersatte Björn Bjurling i första perioden och gjorde det bra. Dessutom var juniorkedjan med Joakim Nordström och Patric Gozzi en av de bättre enheterna för kvällen. AIK:s mål gjordes av David Engblom och Richard Gynge.

– Det gick inget vidare. Vårat försvarsspel var riktigt dåligt idag, möter man ett så bra lag som HV blir det jobbigt, säger AIK:s tränare Roger Melin.

– Det var en grymt bra match för oss, vi sätter alla chanser vi får, det är grymt härligt, säger HV71:s målvakt Daniel Larsson.