Småkronorna besegrade Ryssland i natt med 2-0

Bilden:Sveriges keeper Robin Lehner gör en av sina många räddningar.Rysslands Maxim Kitsyn kan bara konstatera faktum.

Efter 2—0 mot Ryssland är småkronorna klara för kvartsfinal i JVM i Buffalo — mycket tack vare målvakten Robin Lehner som räddade matchens alla 30 skott. Lehner, som till vardags tillhör Ottawa i NHL där han gjort två inhopp under säsongen, blir en viktig spelare för Sverige i den fortsatta turneringen.

– Tror det kommer att betyda väldigt mycket i slutet av turneringen att Robin fick starta så bra som han gjorde. Det är han som styr försvaret och det är så det ska vara, sade förbundskapten Roger Rönnberg.

Men det ska göras mål också och det arbetet stod Anton Lander och Jesper Fasth för. Lander dribblade själv bort det ryska försvaret och sköt in 1—0 i första perioden. Bara tre minuter senare bröt Calle Järnkrok en rysk passning och lade fram pucken till Fasth som enkelt satte den i mål.