AIK Fotboll lånar pengar inför kommande CL-kval


Bilden: AIK:s brasse Antônio Flávio frå snart sällskap.En del av det nya lånet ska reserveras för verksamheten, bland annat inför kommande Champions League-kval där vissa extra satsningar kan komma att krävas.


AIK Fotboll AB undersöker möjligheterna att uppta ett lån om maximalt 15 mkr. Lånet om maximalt 15 mkr, har som främsta syfte att betala tillbaka existerande lån, inklusive det brygglån som bolaget tog upp under hösten 2009. En del av det nya lånet ska reserveras för verksamheten, bland annat inför kommande Champions League-kval där vissa extra satsningar kan komma att krävas.

Ett antal långivare har identifierats och AIK Fotboll AB hoppas kunna ha pengarna på plats under februari 2010. Enligt de preliminära villkor som diskuterats löper lånet i 12 månader med en ränta på 10 procent. Om AIK Fotboll kvalificerar sig för gruppspel i Champions League utgår en bonus på max 10 procent (max 1,5 mkr) ytterligare ränta till långivarna. Minsta post för långivare är av formella skäl 550 000 kr.

- Styrelsen och ledningen har undersökt marknaden för den här typen av finansiering och jämfört med en mängd andra fotbollsklubbar och företag. De villkor som diskuteras bedöms som marknadsmässiga. AIK Fotboll AB kommer efter refinansieringen ha en oförändrad skuldsättningsgrad, vilken vi bedömer ligga på en normal nivå för en elitfotbollsklubb, säger Annela Yderberg, vd för AIK Fotboll AB.

 

Källa: AIK Fotboll


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback