AIK tog ett stort kliv närmare kvalserien

AIK såg till att ta sig ett steg närmare kvalserien i ishockey efter seger i toppmötet mot Växjö. AIK dominerade början av matchen, men sedan kom Växjö tillbaka och förde spelet i inledningen av andra perioden. Det blev en spännande avslutning, men AIK segrade till slut med 3-2.AIK tryckte på friskt i inledningen och gick ifrån till 2-0 samtidigt som Växjö hade problem att hänga med. Gästerna var tvungna att ta en timeout redan i första perioden.

Växjö fick dock en bra start på andra perioden med mål av Steve Saviano efter bara 49 sekunder och tog därefter över spelet. Då var det dags för AIK att ta timeout och snacka ihop sig. Efter det jämnade spelet ut sig.

Matchen stod och vägde och båda lagen bytte chanser i början på tredje perioden. AIK gjorde viktiga 3-1 genom Richard Gynge, men Växjö vägrade släppa greppet och reducerade drygt en och en halv minut senare när lagkaptenen Johan Markusson klev fram. Närmare än så kom aldrig smålänningarna.

Oskarshamn-Leksand 2-5

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

IK Oskarshamn 46 8 6 32 96 -146 35

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.