Almtuna vann överraskande på Hovet mot AIK

Bilden:Almtuna överraskade i hockeyallsvenskan och tog tre viktiga poäng mot AIK på Hovet. Segern slutade vid 2—0, främst tack vare Jimmie Kraft och målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel.

Kampen om direktplatserna till kvalserien ser ut att bli en rysare av storformat. AIK, Malmö och Växjö har alla 83 poäng, AIK +39 i målskillnad, Malmö +29 och Växjö +27. Bara två får göra Leksand sällskap direkt till kvalserien (om nu dalmasarna håller distansen ut). Och som om inte det vore nog är Almtuna med i leken, fyra pinnar efter AIK & Co. Inte heller Mora kan räknas bort.

AIK och Almtuna är seriens försvarsstarkaste lag och det var ett faktum som förstärktes efter två perioder på Hovet. 0-0 i en jämn tillställning.
Men i tredje avgjordes matchen. Efter 4:35 rundade Andreas Paulsson AIK-kassen och fann Johan Andersson mitt i slottet. 0-1. Och bara lite drygt fem minuter senare slog samma kedja till igen, 2-0 genom Andreas Paulsson, som var påpassligt framme på en målvaktsretur.
AIK tog ut målvakten i slutminuterna och fick till ett tryck man tidigare saknat men utan att göra mål.

Närmast väntar fler tuffa motståndare. Serieledande Leksand borta på onsdag, Bofors, som kämpar för en playoff-plats, borta på söndag och Växjö hemma onsdagen därefter.

Troja/Ljungby-Bofors 3-2 es
AIK-Almtuna 0-2
Sundsvall-Växjö Lakers 3-6
Malmö Redhawks-VIK Västerås 4-3
Björklöven-Borås 2-1

ef=efter förlängning. es=efter straffar.

IK Oskarshamn 42 8 6 28 86 -127 35

Tabellen visar antal matcher, målskillnad och poäng. Lag 1-3 är kvalificerade för spel i Kvalserien till Elitserien. Lag 4-7 spelar playoff om en plats i Kvalserien till Elitserien. Lag 13-14 spelar i Kvalserien till HockeyAllsvenskan.