Årets första seger för AIK fotboll-Pontus Engblom gör succe´

Bilden:AIK tog årets första seger då man vände 0-1 till 2-1 i den andra halvleken mot Örebro SK i finska Seinäjoki. AIK:s mål gjordes av Walid Atta och Pontus Engblom.

Örebro SK förde spelet under inledningen och i den 20:e minuten tog laget ledningen genom Nordin Gerzic som fick på en drömträff på halvvolley från ca 25 meter och bollen gick in bakom Tomi Maanoja i AIK-målet. Efter baklängesmålet växte AIK in i matchen och tog över spelet, men inget av lagen skapade några riktiga målchanser under resten av halvleken.

I den 62:a minuten bjöd AIK på en spelvändning och Martin Kayongo-Mutumba spelade bollen snett inåt bakåt till Walid Atta som satte kvitteringen bakom John Alvbåge. I samband med målet gjorde AIK ett dubbelbyte och inbytte Kevin Walker spelade sin första match på elva månader. Med 13 minuter kvar av matchen slog Walid Atta ett inlägg till Kenny Pavey som nickade ner bollen till Pontus Engblom som behärskat satte 2-1 i det bortre hörnet. Totalt sett var AIK det något bättre laget i den andra halvleken, vilket också avgjorde matchen. Extra plus i AIK till Tomi Maanoja, Antônio Flávio, Walid Atta och Pontus Engblom.

På söndag eftermiddag ställs AIK mot HJK Helsingfors.

AIK:s laguppställning
12 Tomi Maanoja – 16 Martin Lorentzson, 3 Per Karlsson, 6 Walid Atta, 4 Nils-Eric Johansson (K) – 14 Kenny Pavey, 30 Dulee Johnson, 7 Bojan Djordjic (62), 19 Martin Kayongo-Mutumba – 9 Miran Burgic (62), 11 Antônio Flávio.
Avbytare: 15 Kevin Walker (62), 26 Pontus Engblom (62), 2 Niklas Backman, 8 Daniel Tjernström, 21 Admir Catovic, 22 Nicklas Bergh, 23 Christoffer Eriksson, 24 Daniel Gustavsson, 25 Yussuf Saleh, 28 Viktor Lundberg.