"Foppa" imponerade inte i Modo - förlust mot Djurgården

Bilden:Modo kommer längre och längre från slutspel. Det blev förlust för Peter Forsberg & co på bortais mot Djurgården, som tar tillbaka tredje platsen i elitserien.

Energin var hög, disciplinen låg. Eller så var det domare Thomas Andersson som var för petig. Hur som helst blev det en hel drös utvisningar i mötet mellan Djurgården och Modo, och något flyt i spelet blev det aldrig.

Forsberg åstadkom nästan ingenting på isen, och efter två mål i tom kasse på slutet kunde Djurgården vinna med 4–1.

– Vi spelade ett bra försvarsspel, var mycket bra i box play och hade en bra målvakt (Stefan Ridderwall), summerade Dif:s förste målskytt, junioren Jacob Josefson.

Djurgården-Modo 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)

Första perioden: 0-1 (3.43) Per-Åge Skröder (Niklas Sundström, Hannu Pikkarainen) spel fem mot fyra, 1-1 (6.31) Jacob Josefson (Kyle Klubertanz, Timmy Pettersson) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2-1 (6.30) Michael Holmqvist (Marcus Nilson, Jimmie Ölvestad).

Tredje perioden: 3-1 (17.35) Michael Zigomanis spel fyra mot fem mål i tom kasse, 4-1 (17.53) Timmy Pettersson (Michael Zigomanis) spel fyra mot fem.

Skott: 27-33 (9-10, 11-6, 7-17).
Utv, Djurgården: 8x2.
Modo: 8x2, 1x10.

Domare: Thomas Andersson, Gävle.
Publik: 8 094.