Oskarshamn skrällde hemma mot AIK

AIK på hemmais är något av IK Oskarshamns favorituppgift. Höstens 6–1-seger följdes på onsdagskvällen upp med en 4–1-viktoria.
– Vi har alltid svårt här. Jag tycker vi gör en bra bortamatch, men Oskarshamn var lite bättre. De borde spela så här varje match, då skulle de ligga betydligt högre i tabellen, säger AIK-tränaren Roger Melin.

Det var offensiv hockey och jämnt spel i första perioden, i alla fall sett till målchanser. Skottskatistiken, 16-3 till Oskarshamn, sade något annat. AIK drog på sig en del utvisningar i inledningen, men skapade farliga chanser i spel fem mot fem. Tack vare två bra målvakter blev det bara ett mål i perioden, nämligen Anton Perssons ledningsmål för Oskarshamn efter 01.49.

Oskarshamn spel stannade av i andra perioden och spelarna såg stillastående ut samtidigt som laget slarvade. AIK tog över och kvitterade genom Patrik Bergström. Men om det var skotten på mål som var problemet för gästerna i första perioden, så var det nu att få in puckarna i mål. Istället kontrade Mattias Guter i all AIK-press och gjorde 2-1 när han satte upp pucken högt bakom Fredrik Holmgren.

AIK fortsatte att spela bra, men Oskarshamn kom också upp en nivå. Matchen stod och vägde till Ragnar Karlsson gjorde matchavgörande 3-1 med knappt fyra minuter kvar. Jonas Westerling var ytterst nära att reducera för AIK strax därefter, men istället fastställde Mattias Guter slutresultatet 4-1 i öppen kasse.