Peter Forsberg lämnade isen med en fingerskada

Modos jakt på en slutspelsplats fick ett bakslag. Det blev förlust med 1-4 borta mot Luleå och Peter Forsberg lämnade isen med en fingerskada.

Det märktes att mycket stod på spel för båda lagen, Modo som jagar en slutspelsplats i elitserieishockeyn, och Luleå som börjat få kniven på strupen när det gäller att behålla sin.

Det blev gruff redan i den första minuten, och laddningen höll i sig matchen igenom.

Luleå tog en 2-0-ledning i första perioden med två mål i numerärt överläge. Det andra gjordes när Modos debuterande nye back, Henri Laurila, satt utvisad.

I andra perioden reducerade Modo till 2-1 genom ett hårt backskott av Hannu Pikkarainen, framspelad av Peter Forsberg. "Foppa" vann först en sargduell bakom Luleås mål mot Chris Abbot och serverade sedan Pikkarainen pucken utanför ena tekningscirkeln.

Modo skapade tryck mot Luleå i tredje perioden, trots att Peter Forsberg tvingades kliva av redan i början av perioden sedan lillfingret hoppat ur led.

Luleå studsade dock tillbaka, och ökade rättvist på sin ledning genom Kristoffer Berglund med sju minuter kvar att spela.

Mikael Lidhammar satte sedan 4-1 i tom bur i slutskedet.

Luleå-Modo 4-1 (2-0, 0-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (8.52) Pierre Johnsson (Johan Fransson, Niklas Olausson) spel fem mot fyra, 2-0 (18.32) Martin Chabada (Kristofer Berglund) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-1 (1.16) Hannu Pikkarainen (Peter Forsberg, Niklas Sundström).

Tredje perioden: 3-1 (12.54) Kristofer Berglund (Chris Abbott, Mikael Lidhammar), 4-1 (19.33) Mikael Lidhammar (Kristofer Berglund) mål i tom kasse.

Skott: 24-26 (8-8, 11-9, 5-9).

Utv, Luleå: 4x2. Modo: 6x2, 1 matchstraff.

Domare: Sören Persson, Lidköping.

Publik: 6 279.