AIK fotboll kryssade mot Rosenborg BK 1-1

Bilden:AIK och Rosenborg BK spelade 1-1 på Lerkendals konstgräs i Trondheim. Hemmalaget tog ledningen redan i den andra minuten, men i den andra halvlekens 23:e minut kunde Kenny Pavey överlista Daniel Örlund med ett hårt markskott  och kvitterade till 1-1.

Lerkendals konstgräs bjöd på mycket bra förutsättningar för en bra träningsmatch mellan de regerande mästarna från Norge och Sverige. I matchens andra minut kom Mikael Lustig fram på högerkanten och slog ett inlägg till Kjell Rune Sellin som från nära håll stötte bollen mot AIK-målet och den gick mellan benen på en överrumplad Tomi Maanoja och 1-0 till hemmalaget var ett faktum.

AIK:s första halvchans kom i den sjätte minuten då Kenny Pavey slog ett inlägg från högerkanten som målvakten Rune Almenning Jarstein fick problem med. Martin Kayongo-Mutumba var framme och störde, men försvaret fick bort bollen. Fyra minuter senare slog Bojan Djordjic en högerhörna som Nils-Eric Johansson kom högst på och nickade strax utanför den bortre stolpen samtidigt som domaren blåste av spelet för frispark åt RBK. Strax senare var Mutumba på väg igenom och fälldes, domaren blåste frispark, men höll inne med det gula kortet trots att det var befogat.

Det gula kortet visade han dock till Kenny Pavey i den 14:e minuten efter att en hemmaspelare fått svårt att stå efter en kraftig kollision med engelsmannen. AIK förde spelet ganska klart och Dulee Johnson samt Jorge Ortiz visade upp ett mycket bra passningsspel. Gnaget ägde mittfältet i och med att Rosenborg spelade med två defensiva mittfältare, men det gjorde istället att det var oerhört svårt att skapa några ytor centralt utanför straffområdet.

I den 90:e minuten vinkades Mushaga Bakenga av för offside samtidigt som han placerade bollen i AIK-målet och sekunder senare kom Pontus Engblom hårt trängd fri med Örlund, men en försvarare lyckades med en perfekt brytning, fick fram en fot och spelade bort bollen. Minuten senare fick Jorge Ortiz iväg ett bra markskott, men Örlund var med och räddade. I matchminut 94 blåste domaren av matchen och resultatet kändes ganska rättvist.

Rosenborg BK-AIK 1-1 (1-0)
2' 1-0 Kjell Rune Sellin (Mikael Lustig)
14' Varning AIK, Kenny Pavey (hårt spel)
46' Varning AIK, Bojan Djordjic (hårt spel)
68 1-1 Kenny Pavey (Walid Atta)

AIK:s laguppställning
Startelva (4-4-2): 12 Tomi Maanoja – 16 Martin Lorentzson, 3 Per Karlsson, 6 Walid Atta, 4 Nils-Eric Johansson (K) – 14 Kenny Pavey, 5 Jorge Ortiz, 30 Dulee Johnson, 7 Bojan Djordjic – 19 Martin Kayongo-Mutumba (87), 9 Miran Burgic (56).
Avbytare: 26 Pontus Engblom (56), 24 Daniel Gustavsson (87), 2 Niklas Backman, 22 Nicklas Bergh, 23 Christoffer Eriksson, 25 Niklas Maripuu.