Anders Svenssons frispark avgjorde mot Oman

Bilden:Sverige vann träningsmatchen mot Oman med 1–0 efter Anders Svenssons "Argentina-kopia", en frispark direkt i mål.

Svensson skruvade från 30 meter in matchens enda mål i den 35:e minuten, inte helt olikt det välkända mål han gjorde mot Argentina i VM 2002.

Två minuter senare hade Sebastian Eriksson en möjlighet i målområdet på pass av Emir Bajrami, men skottet gick i underkanten av ribban. Men målet blev matchens enda.

Bajramis och Molins speed på kanterna fortsatte att såra Oman i början av andra halvlek men hemmalaget vaskade så småningom fram bra kvitteringschanser också. Närmast kom Oman när man fick en indirekt frispark i det svenska straffområdet tio minuter från slut. Örlund var dock alert nere och lyckades hålla det pressade skottet som passerat den svenska muren.

Sverige, som luftade hela tio debutanter, stod för en stabil insats. Utöver de sju debutanterna i startelvan kom Tobias Eriksson, Erik Lund och Mathias Ranégie in under matchen och samtliga klarade premiären med beröm godkänt.

- Vi möter ett fysiskt starkt lag och vi var lite trötta mot slutet men i perioder gör vi det riktigt bra. Sedan finns det annat som vi kan göra bättre, sa Erik Hamrén till TV4 efter sin första segermatch som förbundskapten.

20 januari 2010, 19.30 (16.30 svensk tid)