Bajens Emil Johansson klar för norska Molde


Bilden:
Emil Johansson byter superettan med Hammarby mot norska Molde som har Kjell Jonevret på tränarposten. Avtalet blev klart på söndagen. Hammarby skriver på sin hemsida att affären "är bra för alla parter".



"Vi har sikret oss en av Skandinavias mest spennende venstrebacker, ved siden av den vi allerede har".Det skriver Molde på sin hemsida.



Efter en lång tids spekulationer blev affären av.
Hammarbys vänsterback Emil Johansson lämnar klubben för spel i norska Molde. Emil Johansson byter superettan med Hammarby mot Molde som har Kjell Jonevret på tränarposten. Avtalet blev klart på söndagen. Hammarby skriver på sin hemsida att affären "är bra för alla parter".

– Jag vet att de kom tvåa i Tippeligan och att klubben siktar på att snuva Rosenborg på guldet nästa säsong. Dessutom satsar Molde hårt på att lyckas i Europa, säger Johansson till DN.

Han har sett sex–sju matcher från förra säsongen på dvd.

– Skillnaden mellan norsk och svensk fotboll är inte så stor. Norska ligan rankas lite högre än den svenska. Tror att den kommer att passa mig bra.

Emil Johansson kom till Hammarby från Degerfors inför 2007 års säsong. Det stora genombrottet kom i fjol då han spelade med U21-landslaget i EM. I januari kan det bli debut i A-landslaget under turnén till Oman och Syrien.

– Emil är nybliven a-landslagsman och har inte tålamodet att spela i Superettan för Bajen under kommande säsong. Därför har vi försökt att hitta en lösning som är bra för både Emil och Hammarby och det har vi gjort nu, säger  Per Apelgren, sportsligt ansvarig styrelseledamot i Hammarby Fotboll AB, på klubbens hemsida. Emil Johansson hann med 53 allsvenska matcher i Hammarby och gjorde två mål.

 

Källa:www.hammarbyfotboll.se





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback