Barcelona rycker i La Liga-Real Madrid förlorade

Bilden:
Sevillas Julien Escude och Zlatan Ibrahimovic i kamp med varandra. Utbuade i halvtid. Hyllade efter andra halvlek. Barcelona visade upp två sidor när Sevilla besegrades på hemmaplan med 4—0. Inte nog med det. Klyftan till tabelltvåan Real Madrid vidgades till fem poäng.

Det tog 45 minuter innan Barcelona fick upp ångan. Efter en svag första halvlek där hemmapubliken vädrade sitt missnöje med ett unisont buande ökade serieledarna tempot rejält. Chanserna avlöste varandra men det var Sevillas försvarare Julien Escudé som fixade Barcelonas första mål när han snyggt satte bolen i krysset efter en misslyckad bortrensning.

Zlatan Ibrahimovic spelade från start och bildade en på förhand farlig anfallstrio med Leo Messi och Thierry Henry. Redan efter sex minuter hade svensken en gyllene chans att starta målskörden men han brände ett friläge nära mål efter en vass framspelning av Henry.

Svensken var aktiv och bra med i anfallsspelet, men lyckades inte med det där lilla extra. I stället svarade Xavi för matchens konstnummer när han genialt spelade fram Henrys ersättare Pedro Rodrigues som snyggt lyfte in 2—0 bakom en annars storspelande Andrés Palop i Sevillas mål.

Superstjärnan Leo Messi fastställde sedan slutresultatet när han han satte 3—0 bakom Palops. Det var argentinarens hundrade mål i Barcelonas tröja. Det hundraförsta kom i slutminuten när han enkelt fastställde slutresultatet.

Real Madrid missade chansen att spetsa till toppstriden. Barcelonas rival åkte på en chocköppning i mötet med Athletic Bilbao. Redan i den andra minuten kom matchens enda mål när Lassana Diarra knickade fram bollen till en omarkerad Fernando LIorente som enkelt sköt in 1—0 bakom Reals målvakt Iker Casillas. Karim Benzema, Cristiano Ronaldo och Kaka hade flera chanser att utjämna för Real men utan framgång.