Iván Obolo återvänder hem till Arsenal och Argentina

Bilden:AIK:s forward Iván Obolo flyttar efter två och ett halvt år i Allsvenskan hem till Argentina igen. Obolo kom till AIK från Arsenal de Sarandi och återvänder nu till dem igen efter 85 tävlingsmatcher för AIK.

 

När AIK 2009 tog dubbeln spelade Iván Obolo samtliga 35 matcher i Allsvenskan och Svenska cupen och han svarade för totalt 13 mål i dessa matcher. Iván bidrog starkt till AIK:s framgångar och spelade samtliga minuter utom i hemmamatchen mot Kalmar FF då han i slutminuterna fick lämna planen med en huvudskada. De nio allsvenska målen 2009 räckte till en delad sjundeplats i skytteligan. Totalt blev det 85 tävlingsmatcher och 28 mål för honom i AIK-tröjan.

- Iván har bidragit med allt man kan begära av en professionell spelare. Den hårt arbetande spelaren kombinerat med kvalité och klass, säger AIK:s chefstränare Mikael Stahre.

- Iván har med sitt sätt att spela, träna och vara inte bara varit starkt bidragande till lagets resultat, utan också i den interna kravställningen och utvecklingen av AIK:s egna spelare. Iván är en förebild i det utvecklingsarbetet som pågår där vi definierar egenskaperna för hur en modern Smokinglirare spelar och verkar, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

AIK skrev ett treårskontrakt med den nu 28-årige Iván Obolo den 26 juni 2007. Obolo kom till AIK från Arsenal de Sarandi i Argentina, tillsammans med Lucas Valdemarín, och debuterade den 3 juli i hemmamatchen mot Trelleborgs FF. Matchen var mållös fram till den 71:a minuten då Obolo, framspelad av Valdemarín, överlistade Christian Fegler i bortamålet och AIK vann till slut med 2-0. Cirkeln slöts då han i sin sista match för AIK gjorde 1-0 mot IFK Göteborg i den 72:a minuten i finalen av Svenska cupen. Se AIK Medias sista intervju med Obolo.

Förvärvet av Obolo delfinansierades av riskkapitalister och AIK Fotboll och försäljningen innebär ingen väsentlig resultatpåverkan för AIK Fotboll.

 

Enligt uppgifter till DN har den 27-årige anfallaren blivit erbjuden runt 70.000 argentinska pesos i månaden av Arsenal, motsvarande cirka 130.000 kronor.


Bilden:AIK släpper också Mikael Thorstensson som går till Assyriska i superettan.

 

- Mikael Thorstensson har varit en tillgång för AIK under 2009 med sitt sätt att spela och vara. Han har potential att vara en bra ordinarie allsvensk spelare, men idag ger vi honom inte den speltid som krävs för att det ska ske i AIK och därför skiljs vi nu istället och lyckönskar honom i Assyriska, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

 

Källa:www.aikfotboll.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback