Klar AIK-seger mot Västerås-Malmö fick bonuspoäng mot Växjö

Det såg ut att bli ett jämnt och hett möte på förhand. Men AIK besegrade komfortabelt Västerås med 4-0 på hemmaplan. Västerås lyckades aldrig hota det försprång som AIK fick i början av matchen.

AIK fick en kalasstart med två mål efter knappt fyra minuter. Christian Sandberg satte dit 1-0 efter en misslyckad rensning av Daniel Sperrle, innan Dick Tärnström utökade i powerplay strax därefter.

Hemmalaget chocköppnade även i andra perioden. I numerärt underläge gjorde Jonas Westerling 3-0 efter bara 39 sekunder. Efter det bevakade AIK ledningen och Västerås kom aldrig in i matchen.

Stefan Johansson fastställde slutresultatet 4-0 efter fem minuter i sista perioden, ett mål som kom till direkt på tekning. Resten av matchen blev en transportsträcka till slutsignalen.

AIK hänger på toppen och ligger på tredje plats i tabellen, sex poäng bakom Växjö på andra plats och ytterligare två bakom serieledande Leksand. För Västerås, som sett ut att hittat formen på slutet, blev det en svidande förlust och laget har fortfarande en bra bit upp till en playoff-plats.

Toppmötet mellan Malmö och Växjö slutade med seger för Malmö med 2-1. Det krävdes straffavgörande för att skilja lagen åt och Morten Green blev matchvinnare när han ordnade bonuspoängen till MIF Redhawks.