Leksand vann het match mot Malmö-AIK tvåa

Bilden:Pelle Prestbeg smäller in 3-1 för Leksand i den första perioden. Leksands lagkapten var inblandad i fyra av fem Leksandsmål.

Tätt och tufft. Toppmötet mellan Leksand och Malmö bar en försmak av vårens kvalserie. Leksand vann till slut med 5-4 och gjorde ett litet ryck i tabelltoppen. Redan efter 16 sekunder small det i Ejendals Arena när Malmös Robin Alvarez tacklade hemmalagets Johan Hägglund så tufft att Hägglund drabbades av en hjärnskakning och fördes till Falu lasarett för observation.

Situationen tände hemmalaget mest och kom att prägla hela matchen. Det var riktigt tufft spel emellanåt och del hel tjuvnyp. Leksand hade 3—1, Malmö kvittade innan första perioden var slut.

Leksands Marcus Weinstock avgjorde matchen med en styrning på skott från Pelle Prestberg i sista perioden. Prestberg gjorde dessutom två egna mål.

Tidigare tabelltvåan Växjö förlorade oväntat hemma mot Sundsvall efter straffar medan Bofors besegrade Mora, 3—2, efter förlängning.

Det blev vinst för AIK mot Borås borta, men segern satt långt inne. Jonas Liwing blev matchhjälte när han avgjorde med sitt 2-1-mål för gästerna med bara en dryg minut kvar till slutsignalen.

– Vi hade lite flyt som vann. Borås spelade bra och hade många chanser. Men vi jobbade hårt och det gav resultat, säger AIK-tränaren Roger Melin.

I AIK gjorde målvakten Christopher Heino-Lindberg en strong insats. Försvarsspelet var också framgångsrikt.